Μπορεί ο τοπικός μπακλαβάς να είναι το παραδοσιακό γλύκισμα των Κώων, ωστόσο το παστέλι με σουσάμι & πορτοκάλι τείνει να γινει η αγαπημένη τους καθημερινή συνήθεια.
Thursday, 10 October 2024, 10:14
Αθήνα: 24°C
Μπορεί ο τοπικός μπακλαβάς να είναι το παραδοσιακό γλύκισμα των Κώων, ωστόσο το παστέλι με σουσάμι & πορτοκάλι τείνει να γινει η αγαπημένη τους καθημερινή συνήθεια.
Δεν γίνεται να επισκεφθείς τη Κω και να μη δοκιμάσεις κρεμμυδοπιτάκια με σουσάμι.
Το γάστριν αποτελεί από την αρχαιότητα ένα από τα πιο γνωστά κρητικά γλυκίσματα και πολλοί το παρομοιάζουν με τον μπακλαβά των Μινωιτών.
Είναι ευρέως γνωστό ότι η Κεφαλονιά φημίζεται για τη κρεατόπιτα.
Δεν γίνεται να επισκεφθεί κάποιος το νησί της Ίου και να μη δοκιμάσει λαβρακι μαριναρισμένο με Y-ouzo, τσίλι πιπεριά και αγγούρι.
Η Τήνος φημίζεται και για τις πεντανόστιμες αγκινάρες, οι οποίες είναι σφιχτές και εύγεστες και καλλιεργούνται στη κοιλάδα της Κώμης, του Εξωμβούργου.
Η Τήνος είναι ένα νησί που ενδείκνυται για τους καλοφαγάδες. Έχει πλειάδα τοπικών προϊόντων και ένα απο τα τηνιακά παραδοσιακά εδέσματα είναι ο μπακαλιάρος τηγανιτός με πατάτες.
Μία συνταγή του Δημήτριου Νικολή, chef του εστιατορίου Barbarossa Πάρου.
Το ηφαιστειώδες έδαφος της εμβληματικής Σαντορίνης προίκισε το νησί με τοπικά προϊόντα, τα οποία φημίζονται για την έντονη γεύση τους.