Μία συνταγή του σεφ Γκίκα Ξενάκη για το εστιατόριο EREGO beach club restaurant
EREGO beach bar restaurantΓκίκας Ξενάκης
Δεν γίνεται να επισκεφθεί κάποιος το νησί της Ίου και να μη δοκιμάσει λαβράκι μαριναρισμένο με Y-ouzo, τσίλι πιπεριά και αγγούρι. Το λαβράκι σεβίτσε της Ίου είναι ιδιαίτερα εύγεστο λόγω των τοπικών προϊόντων που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι.
Υλικά
Υλικά
- Λαυράκι φιλέτο 200γρ
- Αγγούρι 100γρ
- Τσίλι πιπεριές 10γρ
- Κρεμμύδι φρέσκο 20γρ
- Σχοινόπρασο 5γρ
- Ούζο 10γρ
- Yuzu 15γρ
- Βαλσάμικο λευκό 5γρ
- Ελαιόλαδο 70γρ
- Λεμόνι χυμό 25γρ
- Αλάτι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το δέρμα απο το φιλέτο και κόβουμε το ψάρι σε πολύ λεπτές φέτες.
Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτά στικς, τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά, να δέσουν οι γεύσεις. Τέλος, διορθώνουμε το αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.
Αφαιρούμε το δέρμα απο το φιλέτο και κόβουμε το ψάρι σε πολύ λεπτές φέτες.
Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτά στικς, τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά, να δέσουν οι γεύσεις. Τέλος, διορθώνουμε το αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.