Άκης Πετρετζίκης
Η πιο νόστιμη και φρουτένια συνταγή για τους Vegan και όχι μόνο. Μία γρανίτα που όλοι θα απολαύσετε...
Υλικά
140 γρ. γάλα καρύδας
500 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
1/8 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. μπανάνα, ώριμη
1/4 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι σφενδάμου, προαιρετικά
Υλικά
140 γρ. γάλα καρύδας
500 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
1/8 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. μπανάνα, ώριμη
1/4 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι σφενδάμου, προαιρετικά
Εκτέλεση
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το γάλα καρύδας, τον χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μπανάνα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αν θέλουμε το μείγμα μας πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στις ειδικές θήκες για popsicles ή σε φόρμα σιλικόνης.
Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Tip: Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε παραπάνω μπανάνα γιατί θα χαθεί η γεύση του πορτοκαλιού.
Χρόνος αναμονής: 3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης: 10'
Μερίδες: 9
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το γάλα καρύδας, τον χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μπανάνα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αν θέλουμε το μείγμα μας πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στις ειδικές θήκες για popsicles ή σε φόρμα σιλικόνης.
Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Tip: Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε παραπάνω μπανάνα γιατί θα χαθεί η γεύση του πορτοκαλιού.
Χρόνος αναμονής: 3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης: 10'
Μερίδες: 9