Μπορεί ο τοπικός μπακλαβάς να είναι το παραδοσιακό γλύκισμα των Κώων, ωστόσο το παστέλι με σουσάμι & πορτοκάλι τείνει να γινει η αγαπημένη τους καθημερινή συνήθεια.
Μάλιστα η Κως φημίζεται για το μέλι που παράγουν οι μελισσοκόμοι της Αντιμάχειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Γεγονός που καθιστά τα τοπικά γλυκίσματα ιδιαίτερα εύγεστα.
ΥΛΙΚΑ
Νερό 1κ.γ.
Ζάχαρη μαύρη 120γρ.
Μέλι 40γρ.
Πορτοκάλι ξύσμα 1τμχ.
Φουντούκι 50γρ.
Γαρύφαλλο τριμμ. 1 πρέζα
Σουσάμι 250γρ.
- Ρίχνω το σουσάμι στο τηγάνι
- Ρίχνω το φουντούκι
- Ψήνω εως να ροδίσουν
- Οταν ψηθούν καλα το σουσάμι και το φουντούκι προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά
- Ανακατεύω καλά
- Προσθέτω το μέλι
- Ανακατεύω εως να παει το μέλι σε ολο το μίγμα
- Το βάζω σε ενα τσέρκι εως οτου ειναι ζεστό και δινω τη φόρμα πατώντας με ενα βαρύ αντικείμενο
- Κρυώνει και το κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος
TIPS
- Δεν αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και του δινουμε αμέσως το σχήμα που επιθυμούμε.
- Ψήνουμε καλά το σουσάμι και το φουντούκι, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να βγάλουν το άρωμα τους.
- Το φυλάσουμε μακριά απο υγρασία
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 Λεπτά