Μία συνταγή του Executive Chef του ξενοδοχείου Apollonion Resort & Spa, Βλάσση Τόπη.
Executive Chef του Apollonion Resort & Spa HotelΒλάσσης Τόπης
Είναι ευρέως γνωστό ότι η Κεφαλονιά φημίζεται για τη κρεατόπιτα. Ωστόσο, οι επισκέπτες της Κεφαλονιάς, μπορούν να δοκιμάσουν και άλλα εξίσου νόστιμα και μοναδικά πιάτα, όπως το Λαγωτό Κεφαλονιάς. Το Λαγωτό είναι εξαιρετικά εύγεστο λόγω της ιδιαιτερότητάς του στη παρασκευή, με σάλτσα λαγού. Ένα πιάτο που εκτιμούν και απολαμβάνουν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες του νησιού.
Υλικά
Υλικά
- 1 κουνέλι σε μερίδες
- 1 νεροπότηρο ξύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2-3 δαφνόφυλλα αλάτι, μπαχάρι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για περίπου 2-3 ώρες μαρινάρουμε το κουνέλι στο ξύδι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, προσθέτοντας το σκόρδο και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, για να ισορροπήσει την οξύτητα της ντομάτας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό ίσα-ίσα να το καλύψει. Σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι με κλειστό καπάκι για μισή ώρα τουλάχιστον για να ενωθούν όλα τα αρώματα. Ταιριάζει τέλεια με ρύζι πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.
Tip: μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το κρασί με τον χυμό ενός λεμονιού