Μία συνταγή του Group Chef του εστιατορίου Metaxy mas Tavern.
Εστιατόριο Metaxy mas TavernGroup Chef
Το ηφαιστειώδες έδαφος της εμβληματικής Σαντορίνης προίκισε το νησί με τοπικά προϊόντα, τα οποία φημίζονται για την έντονη γεύση τους. Ένα από αυτά είναι και τα ρεβύθια. Η Κυκλαδίτικη Ρεβυθάδα μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
Υλικά
- 500γρ ρεβύθια
- 2 L νερό
- 3 κρεμμύδια ξερά
- Άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα ρεβύθια, νερό και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για περίπου 2,5 ώρες. Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και μια κούπα extra παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 5' λεπτά μέχρι να χυλώσει. Μπορείτε να το σερβίρετε με καπνιστό ψάρι της αρεσκείας σας. Καλή απόλαυση...