Άκης Πετρετζίκης
Το πιο απολαυστικό και δροσιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο. Η πιο εύκολη και γρήγορη σπιτική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
120 γρ. νερό
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια
Υλικά
120 γρ. νερό
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.
Για τη διακόσμηση
Καρπούζι, κομμάτια
Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης: 10'
Χρόνος ψησίματος: 5'
Μερίδες: 6
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.
Για τη διακόσμηση
Καρπούζι, κομμάτια
Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης: 10'
Χρόνος ψησίματος: 5'
Μερίδες: 6