Κουζίνα

Δοκιμάστε νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που σας προτείνουν οι σεφ από επιλεγμένα γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Κοτόπουλο γεμιστό Ζακύνθου

Αλέξανδρος Κοσκινάς
Chef de cuisine King George, a Luxury Collection Hotel, AthensΑλέξανδρος Κοσκινάς
Ένα από τα δυνατά σημεία της Ζακύνθου είναι η τοπική κουζίνα της. Μάλιστα παραδοσιακές συνταγές της επηρεασμένες από τους Ενετούς μαγειρεύονται μέχρι σήμερα. Κάποιες έχουν προσαρμοστεί  στη σύγχρονη εποχή με καταβολές από άλλες τοπικές κουζίνες της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το κοτόπουλο γεμιστό με τοπικά προϊόντα Ζακύνθου. Μία συνταγή του διακεκριμένου σεφ, Αλέξανδρου Κοσκινά.

 Υλικά
 
 1,5 kgr κοτόπουλο μαζί με τα εντόσθια
 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 120 ml ζακυνθινό κρασί
 100 gr τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
 50 gr λαδοτύρι ζακύνθου
 2 σκελίδες σκόρδου ψιλλοκκομένο
 2 κουταλάκια ρίγανη
 Χυμό 2 λεμονιών
 1 χτυπημένο αβγό
 1 φύλλο δάφνης
 1 kgr πατάτες κομμένες τέταρτα
 500 gr νεροκρρέμμυδο ζακύνθου (την εποχή του)
 Αλάτι - Πιπέρι
 Εκτέλεση
 
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε τα εντόσθια σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές λάδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τρίμματα ψωμιού, το τυρί, το σκόρδο, τη ρίγανη και το χυμό μισού λεμονιού. Ανακατεύουμε και το σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αβγό, αλάτι, πιπέρι. Παίρνουμε ολόκληρο το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη δάφνη στο στομάχι του και το γεμίζουμε με τη φάρσα μας. Έπειτα το τοποθετούμε σε ένα ταψί με τις πατάτες και τα νεροκρέμμυδα κομμένα φέτες και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα.
Ετικέτες:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση