Μία συνταγή του σεφ, του εστιατορίου Παλιά Ιστορία, Βαγγέλη Τσιρογιάννη.
Chef Εστιατόριο Παλιά ΙστορίαΒαγγέλης Τσιρογιάννης
Μία συνταγή του σεφ, του εστιατορίου Παλιά Ιστορία, Βαγγέλη Τσιρογιάννη.
Τα Τρίκαλα έχουν πλούσια παράδοση και στη γαστρονομία. Αναμφισβήτητα, οι επισκέπτες- τουρίστες, θα ενθουσιαστούν από τις τρικαλινές γεύσεις. Το παραδοσιακό αρνάκι στη γάστρα «κυριαρχεί» στα τοπικά εστιατόρια και όχι άδικα, αφου θεωρείται γευστικά και ποιοτικά το καλύτερο.
Υλικά για 2 άτομα
Τα Τρίκαλα έχουν πλούσια παράδοση και στη γαστρονομία. Αναμφισβήτητα, οι επισκέπτες- τουρίστες, θα ενθουσιαστούν από τις τρικαλινές γεύσεις. Το παραδοσιακό αρνάκι στη γάστρα «κυριαρχεί» στα τοπικά εστιατόρια και όχι άδικα, αφου θεωρείται γευστικά και ποιοτικά το καλύτερο.
Υλικά για 2 άτομα
- Αρνί 600 γρ (μπούτι ή χεράκι)
- Πατάτες 1 κιλό
- Σκόρδα
- Δάφνη
- Μουστάρδα
- Λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα μπολ, βάζουμε χωριστά τις πατάτες. Στη συνέχεια, παίρνουμε μία μικρή γάστρα 2 ατόμων (22 εκ. πλάτος και 6 εκ. βάθος) και τη λαδώνουμε ελαφρώς. Βάζουμε το κρέας και τις παταάτες μαζί. Σε άλλο μπολ, βάζουμε μία κουταλιά μουστάρδα, γύρω στα 100 γραμμάρια λεμόνι και ένα ποτήρι νερό.
Όλα αυτά τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μίγμα και περιχύνουμε στο κρέας και στις πατάτες. Αν, χρειαστεί νερό, συμπληρώνουμε. Τέλος, κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε στον φούρνο, στους 200-220 βαθμούς.
Tip: Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε ρίγανη. Όχι πιο νωρίς διότι θα μαυρίσει.
Χρόνος ψησίματος: Περίπου 2 ώρες.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα μπολ, βάζουμε χωριστά τις πατάτες. Στη συνέχεια, παίρνουμε μία μικρή γάστρα 2 ατόμων (22 εκ. πλάτος και 6 εκ. βάθος) και τη λαδώνουμε ελαφρώς. Βάζουμε το κρέας και τις παταάτες μαζί. Σε άλλο μπολ, βάζουμε μία κουταλιά μουστάρδα, γύρω στα 100 γραμμάρια λεμόνι και ένα ποτήρι νερό.
Όλα αυτά τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μίγμα και περιχύνουμε στο κρέας και στις πατάτες. Αν, χρειαστεί νερό, συμπληρώνουμε. Τέλος, κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε στον φούρνο, στους 200-220 βαθμούς.
Tip: Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε ρίγανη. Όχι πιο νωρίς διότι θα μαυρίσει.
Χρόνος ψησίματος: Περίπου 2 ώρες.