Μία συνταγή του Chef του εστιατορίου Μουράγιο, Κωνσταντίνου Βιγκλιάρη.
Chef Εστιατορίου ΜουράγιοΚωνσταντίνος Βιγκλιάρης
Οι πανέμορφες Σπέτσες φημίζονται εκτός από τα υπέροχα αμυγδαλωτά Σπετσών και για το Ψάρι αλά Σπετσιώτα (Σφυρίδα ή Συναγρίδα).
Το παραδοσιακό φαγητό λοιπόν των Σπετσών είναι θαλασσινό.
Υλικά για 2 άτομα
Το παραδοσιακό φαγητό λοιπόν των Σπετσών είναι θαλασσινό.
Υλικά για 2 άτομα
- 2 φέτες Σφυρίδα
- 6-7 ντομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κρεμμύδι
- Μαιντανό
- Σκόρδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Παίρνουμε 2 φέτες σφυρίδα. Βάζουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ 6-7ντομάτες ολόκληρες και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούνε βγάζουμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λαδόσκορδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο από μια κουταλιά της σούπας λίγο μαιντανό και λίγο ρίγανη φρέσκια. Μετά τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα απλώνουμε πάνω στο ψάρι που το έχουμε αλατίσει πριν. Αν το ψάρι μας είναι στην σχάρα απλά κρατάμε την σάλτσα που φτιάξαμε και σερβίρουμε χώρια.
Tip: Τα παλιότερα χρονια που το καλοκαίρι δεν είχαν λεμόνια για το λαδολέμονο έψηναν ντομάτες και έφτιαχναν μια τέτοια σάλτσα.
Θερμοκρασία Ψησίματος: 180-200 βαθμούς.
Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά.
Παίρνουμε 2 φέτες σφυρίδα. Βάζουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ 6-7ντομάτες ολόκληρες και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούνε βγάζουμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λαδόσκορδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο από μια κουταλιά της σούπας λίγο μαιντανό και λίγο ρίγανη φρέσκια. Μετά τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα απλώνουμε πάνω στο ψάρι που το έχουμε αλατίσει πριν. Αν το ψάρι μας είναι στην σχάρα απλά κρατάμε την σάλτσα που φτιάξαμε και σερβίρουμε χώρια.
Tip: Τα παλιότερα χρονια που το καλοκαίρι δεν είχαν λεμόνια για το λαδολέμονο έψηναν ντομάτες και έφτιαχναν μια τέτοια σάλτσα.
Θερμοκρασία Ψησίματος: 180-200 βαθμούς.
Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά.