Μία συνταγή του σεφ, του εστιατορίου Παλιά Ιστορία, Βαγγέλη Τσιρογιάννη.
Chef του Εστιατορίου Παλιά ΙστορίαΒαγγέλης Τσιρογιάννης
Τα Τρίκαλα φημίζονται για τις παρασκευές πίτας. Η δημοφιλέστερη είναι ο πλαστός. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και συνοδεύεται με όλα τα φαγητά. Εξαιρετικά νόστιμος, με αποτέλεσμα οι Τρικαλινοί να τον φτιάχνουν συχνά.
Υλικα
Υλικα
- Μισό κιλό καλαμποκάλευρο
- Διάφορα χόρτα(παζί, σπανάκι, πράσο, άνηθο, κρεμμυδάκι)
- Μισό κιλό φέτα
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα πλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη. Ρίχνουμε αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί(στρογγυλό) και ρίχνουμε καλαμποκάλευρο, στον πάτο του ταψιού μέχρι να καλυφθεί. Έπειτα ραντίζουμε με νερό.
Στη λεκάνη με τα χόρτα, σπάζουμε και τη φέτα σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο ταψί. Αφήνουμε κάποιο περιθώριο και ρίχνουμε ενάμιση ποτήρι νερό. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να καλυφθούν όλα τα χόρτα και αν θέλουμε, πετάμε σκόρπια τυρί. Ρίχνουμε λαδάκι κυκλικά και ραντίζουμε πάλι το αλέυρι ελαφρώς με νερό. Τέλος, το βάζουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς.
Tip: Κατα τη διάρκεια ψησίματος, ραντίζουμε με νερό.
Χρόνος ψησίματος: Περίπου 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα πλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη. Ρίχνουμε αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί(στρογγυλό) και ρίχνουμε καλαμποκάλευρο, στον πάτο του ταψιού μέχρι να καλυφθεί. Έπειτα ραντίζουμε με νερό.
Στη λεκάνη με τα χόρτα, σπάζουμε και τη φέτα σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο ταψί. Αφήνουμε κάποιο περιθώριο και ρίχνουμε ενάμιση ποτήρι νερό. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να καλυφθούν όλα τα χόρτα και αν θέλουμε, πετάμε σκόρπια τυρί. Ρίχνουμε λαδάκι κυκλικά και ραντίζουμε πάλι το αλέυρι ελαφρώς με νερό. Τέλος, το βάζουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς.
Tip: Κατα τη διάρκεια ψησίματος, ραντίζουμε με νερό.
Χρόνος ψησίματος: Περίπου 1 ώρα.