Chef de cuisine King George, a Luxury Collection Hotel, AthensΑλέξανδρος Κοσκινάς
Οι "Τσουχτές" θεωρούνταν ανέκαθεν στη παραδοσιακή οικιακή οικονομία της Μάνης ένα πιάτο "πολυτελείας" καθώς αντικαθιστούσε την έλλειψη κρέατος στο σπίτι.Οι Μανιάτισσες, με υλικά δικής τους παραγωγής,γυρνώντας από τα χωράφια, μαγείρευαν γρήγορα και εύκολα, ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και άμυλο συστατικά απαραίτητα για την έντονη χειρωνακτική εργασία. Επίσης, ήταν ένα φαγητό που φτιαχνόταν για να προσφερθεί σε επίτιμους καλεσμένους και επισκέπτες καθώς η συνταγή διαθέτει πλούσια υλικά. Μία παραδοσιακή συνταγή του βραβευμένου σεφ, Αλέξανδρου Κοσκινά.
Υλικά
1 πακέτο χωριάτικες μακαρούνες
100 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
4 αυγά, λίγο ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο (αιγοπρόβειο)
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
Υλικά
1 πακέτο χωριάτικες μακαρούνες
100 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
4 αυγά, λίγο ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο (αιγοπρόβειο)
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά. Μέσα σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τηγανίζουμε ελαφρώς τα αυγά. Με μια σπάτουλα τα τοποθετούμε σε έναν δίσκο και καβουρδίζουμε την μυζήθρα μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε 4 πιάτα τα ζυμαρικά και προσθέτουμε από πάνω τα αυγά. Προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Extra Tips
Βράζουμε τα ζυμαρικά. Μέσα σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τηγανίζουμε ελαφρώς τα αυγά. Με μια σπάτουλα τα τοποθετούμε σε έναν δίσκο και καβουρδίζουμε την μυζήθρα μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε 4 πιάτα τα ζυμαρικά και προσθέτουμε από πάνω τα αυγά. Προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Extra Tips
- Η μυζήθρα πρέπει να είναι ελαφρώς καβουρδισμένη.
- Το αυγό πρέπει να είναι μελάτο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα ζυμαρικά και λαχανικά (κολοκύθια-μανιτάρια)