Μία συνταγή του Group Chef του εστιατορίου Metaxy mas Tavern.
Η Σαντορίνη αποτελεί έναν γαστρονομικό παράδεισο με εύγεστα τοπικά προϊόντα. Ένα από αυτά είναι οι λευκές μελιτζάνες. Η ιδιαιτερότητα που έχουν οι λευκές μελιτζάνες Σαντορίνης είναι ότι δεν είναι μόνο γλυκόσαρκες αλλά δεν έχουν σπόρια καθόλου και δεν απορροφούν το λάδι.
Υλικά
- 4 μελιτζάνες λευκές Σαντορίνης
- 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 4 μεγάλες ντομάτες ή ντοματίνια Σαντορίνης
- 200 γραμμάρια φέτα ή μυζήθρα
- Φρέσκο βασιλικό
- Extra παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες στο ελαιόλαδο και ύστερα τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας κρεμμύδι και προσθέτοντας τα ντοματίνια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 30΄λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφότου μαγειρευτούν τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά βασιλικό. Ολοκληρώνουμε με μια στρώση φέτας και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15'-20΄λεπτά