Executive Chef Hotel PerrakisΦώντας Αθανασίου
Τόσο τα νερά όσο και το εύφορο έδαφος της Άνδρου, καθιστούν το νησί μοναδικό σε σχέση με τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια. Η παράδοση ζει ατόφια σε ντόπια προϊόντα, γλυκίσματα, φαγητά και έθιμα. Το πιο γνωστό ανδριώτικο πιάτο είναι η φουρτάλια, δηλαδή ομελέτα με πατάτες, ντόπιο λουκάνικο και παστό χοιρινό κρέας, ωστόσο πολλά πιάτα ορεκτικών τείνουν να αναδειχθούν σε δημοφιλή τόσο των ντόπιων κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού. Ένα από αυτά είναι τα ρολά σολωμού με ανδριώτικο τυρί.
Υλικά
Κανιστός σολωμός,
Ριζόφυλλο,
Ντόπιο τυρί,
Αγγούρι,
Ντομάτα,
Καρότο,
Ρόκα,
Άνιθο,
Μαύρο σουσάμι
Υλικά
Κανιστός σολωμός,
Ριζόφυλλο,
Ντόπιο τυρί,
Αγγούρι,
Ντομάτα,
Καρότο,
Ρόκα,
Άνιθο,
Μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ενα βρεγμένο ριζόφυλλο απλώνουμε λεπτές πλατιές λωρίδες από αγγούρι και καρότο. Στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκκομένο άνιθο σε όλη την επιφάνεια και φύλλα ρόκας, στρώνουμε φέτες καπνιστού σολωμού και από πάνω μια φάρσα με ντόπιο τυρί ντομάτα και λίγο κρέμα γάλακτος. Τυλίγουμε σαν κρέπα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιάτο. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι, λαδολέμονο και ντοματάκια cherry κονφί
Σε ενα βρεγμένο ριζόφυλλο απλώνουμε λεπτές πλατιές λωρίδες από αγγούρι και καρότο. Στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκκομένο άνιθο σε όλη την επιφάνεια και φύλλα ρόκας, στρώνουμε φέτες καπνιστού σολωμού και από πάνω μια φάρσα με ντόπιο τυρί ντομάτα και λίγο κρέμα γάλακτος. Τυλίγουμε σαν κρέπα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιάτο. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι, λαδολέμονο και ντοματάκια cherry κονφί