Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

«Mάχη» ενάντια στο κάπνισμα

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ) διοργανώνει σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκπαιδευτικό σεμινάριο για διευθυντές και εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας για την πρόληψη του καπνίσματος με τον τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!».

 

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων με την διαμόρφωση μιας πολιτικής πρόληψης του καπνίσματος στα παιδιά.

 

Η μεταβατική  περίοδος από το δημοτικό στο γυμνάσιο χαρακτηρίζεται αρκετά κρίσιμη στη διαμόρφωση των αντιλήψεων και των στάσεων όσον αφορά το κάπνισμα. Έως τότε έχει υιοθετηθεί από παιδιά αυτής της ηλικίας μια αρνητική στάση απέναντι στο τσιγάρο. Ωστόσο, μπορεί να αμβλυνθεί και να μετατραπεί σε ανοχή στο κάπνισμα  της παρέας ή ακόμα και σε πειραματισμό.

 

Η εφαρμογή του προγράμματος στηρίζεται  στην ανάπτυξη κοινωνικών και  ατομικών δεξιοτήτων. Κύριο στόχο αποτελούν η διαμόρφωση κοινής γλώσσας και πολιτικής, για ένα σχολείο που συμβάλει στην πρόληψη του καπνίσματος και οι μαθητές να διαμορφώσουν υγιείς συμπεριφορές που προάγουν τη ψυχοκοινωνική τους υγεία.

 

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 & ώρες 18:00 – 20:00

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 & ώρες 18:00 – 20:00

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 & ώρες 18:00 – 20:00

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 18 άτομα) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2431 0 75555 ή στη διεύθυνση  (Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων – Βίκτωρος Ουγκώ 2) έως 24  Νοεμβρίου 2017. 

Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση