Οδοιπορικά

Περιηγηθείτε μαζί μας στις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας και εξερευνήστε μοναδικές περιοχές με χαρακτηριστικές ομορφιές

«Η Νάπολι ντι Ρομάνια», η αλλιώς Ναύπλιο

Βαγγέλη Σπυράκη
του δημοσιογράφουΒαγγέλη Σπυράκη
Ένας τόπος ευλογημένος, ξεχωριστός, ιδιαίτερος, γεννημένος μέσα από τις σελίδες μιας νουβέλας, αφημένος στην ιστορία του χθες.
Η Νάπολι ντι Ρομάνια, όπως έλεγαν οι Βενετοί το Ναύπλιο, απλώνεται σε τρία σκαλοπάτια. Ενας τόπος με χρώματα και αρώματα, εικόνες και στενά που θα μαγέψουν τον κάθε ταξιδιώτη, οδοιπόρο, τον κάθε άνθρωπο που ψάχνει να βιώσει μία ξεχωριστή εμπειρία.
Δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, κι όμως, όταν περπατάμε στα σοκάκια της αργολικής πόλης, ο χρόνος γυρίζει πίσω, στις εποχές που χτίστηκαν τα υπέροχα κτίρια που συναντάμε σε κάθε βόλτα, στα χρόνια που το Ναύπλιο έγινε πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας και φιλοξένησε σπουδαίες προσωπικότητες, στις γωνιές όπου μπλέκεται το ενετικό μεγαλείο με τους αρχαιοελληνικούς μύθους.

Και όλα αυτά, χωρίς να χάνονται στην ρετρό τουριστική αδιαφορία: Την ομορφιά του Ναυπλίου μαρτυρούν τα γραφικά δρομάκια, η πλατεία Συντάγματος, τα ξύλινα μπαλκόνια των σπιτιών, τα μουσεία, οι εκκλησίες, ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια.
Το κάστρο Παλαμήδι στην κορυφή του βουνού από τη μια και το νησάκι-φρούριο Μπούρτζι στην είσοδο του λιμανιού από την άλλη κάνουν την πόλη μαγευτική.

Διαθέτει καλό φαγητό σε εστιατόρια και ταβέρνες καθώς και διαμονή σε όμορφα ξενοδοχεία και ξενώνες.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση