Sunday, 24 November 2024, 15:15

Αθήνα: 12°C

    ΝΕΑ

    Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

    Μέχρι την Αυστραλία το ελληνικό κρασί

    Μέχρι την Αυστραλία το ελληνικό κρασί

    Το Sydney Wine Academy θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «The World of Greek Wine Program» με θεματικές τις 153 οινοπαραγωγικές περιοχές και τις 300 γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας «Ελληνικός Κήρυκας», «Από την Μαλαγουζιά στη Μαντινεία, στην Κρήτη, τη Λήμνο και τη Σάμο, αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπόσχεται να είναι μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ευκαιρία για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τα Ελληνικά κρασιά». Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ο διευθυντής του προγράμματος Clive Hartley αναφέρει ότι οι θεματικές θα ξεκινούν από ιστορικά στοιχεία για το κρασί του τόπου μας, την επίδραση των καιρικών συνθηκών στις διάφορες περιοχές και, φυσικά, τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών.

    Η Σάμος, που -όπως ήταν αναμενόμενο εξαιτίας της μακραίωνης οινικής της παράδοσης- περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, έχει να συνεισφέρει πολλά στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα. Τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, από την ίδρυση του το 1934 μέχρι και σήμερα, αποτελούν πρεσβευτή της ελληνικής οινοποιίας. Οι σπουδαστές του προγράμματος θα μάθουν για το «Λευκό Μοσχάτο Σάμου», τις πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, τα υψόμετρα των αμπελώνων, την προσεγμένη καλλιέργεια και οινοποίηση που έχουν αναδείξει τα γλυκά Σαμιώτικα κρασιά σε παγκοσμίου φήμης «χρυσαφένιους θησαυρούς».

    Όσοι από τους σπουδαστές ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα σπουδών, θα λάβουν πιστοποιητικό Level 1 –World of Greek Wine Program. Η Ακαδημία Οίνου Σίδνεϊ, συνεργάζεται με το WSET (Wine & Spirit Education Trust) που δίνει διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις πάνω στην οινική εκπαίδευση.

    Η αυξημένη αναγνωρισιμότητα του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία οφείλεται σε δράσεις των τελευταίων χρόνων από τους ελληνικούς συλλογικούς φορείς του κρασιού και κυρίως την ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου).

    Ακόμη, στις 20 και 21 Ιουλίου, στην άλλη άκρη της υφηλίου, στο Λονδίνο, διεξήχθη το National Geographic Traveller Food Festival, όπου πραγματοποιήθηκαν γευστικές δοκιμές και εξειδικευμένες παρουσιάσεις για το Ελληνικό κρασί. Η Αγγλική αγορά ήταν από τις πρώτες «δύσπιστες» αγορές όσον αφορά στα κρασιά του τόπου μας, παρά ταύτα τα γλυκά κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ έχουν εδραιωθεί σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, εδώ και αρκετές δεκαετίες.

    Η Ελλάδα αρχίζει να αναδεικνύεται ως οινοπαραγωγική χώρα με γηγενείς ποικιλίες και ιδιαίτερα κρασιά. Ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, με το όνομα και την ιστορική συνέχεια μιας οινικής περιοχής με ταυτότητα και το δυναμισμό που του προσδίδουν οι συνεταιριστές-μέλη του, συμμετέχει ενεργά στην όλη προσπάθεια.

    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

    Αναζήτηση

    Αποθήκευση
    Cookies user preferences
    Χρησιμοποιούμε cookies βασισμένα στο νόμιμο συμφέρον και τη συγκατάθεσή σας για να διασφαλίσουμε την ορθή χρήση του δικτυακού μας τόπου. Με την απόρριψη τους η σελίδα μπορεί να μην αποκρίνεται όπως πρέπει.
    Αποδοχή όλων
    Απόρριψη όλων
    Περισσότερα
    Marketing
    Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
    Facebook
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    DoubleClick/Google Marketing
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Analytics
    Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
    Snowplow
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Google Analytics
    Αποδοχή
    Απόρριψη
    Cookies
    SpCookie
    Αποδοχή
    Απόρριψη