Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας

Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας είναι πλεόν γεγονός. Το όραμα για τη δημιουργία και λειτουργία του ήταν πολύ παλιό. Η Περαχώρα έχει τόσο πλούσια και ποικιλόμορφη λαογραφία, ζωντανά έθιμα, πολυποίκιλη μουσικοχορευτική παράδοση με τα ξεχωριστά περαχωρίτικα τραγούδια. Μία καλαίσθητη φορεσιά, αυτής της Μουντάφισσας, με αρχαιοελληνικές και βυζαντινές καταβολές αλλά και ιδιαίτερη τοπική κουζίνα. Αν μη τι άλλο, δικαιούτο εδώ και πολλά χρόνια να διαθέτει ένα λαογραφικό μουσείο για να στεγάσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την ανεκτίμητη πολιτιστική του κληρονομιά.

Η ιδέα, η έμπνευση ,η επιθυμία για το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας έγιναν πράξεις από την Μαρίκα Γεωργίου όπου η δημιουργία μιας πολιτιστικής ,ιστορικής εστίας ήταν σκοπός ζωής για εκείνη. Το Μουσείο διοικείται από πενταμελές ΔΣ αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία και τη βοήθεια πολλών πρόθυμων ανθρώπων που με αισιοδοξία και προπαντός με υπερηφάνεια και ξεχωριστή τιμή εργάστηκαν για πολύ καιρό για να «στηθεί» το μουσείο εκ του μηδενός. Χωρίς αυτούς και την ανεκτίμητη συνεισφορά τους με κάθε τρόπο στο συλλογικό έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το όνειρο της δημιουργίας του μουσείου.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Δημοτικών Συμβούλων, Περαχώρα 203 00
Θερινό ωράριο λειτουργίας
Τετάρτη Παρασκευή Κυριακή
11:00 1:00 πρωί
19:00 21:00 απόγευμα
Για τις υπόλοιπες ημέρες καλέστε για ραντεβού 6988521293
Είσοδος ελεύθερη
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση