Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Λαογραφικό Μουσείο Δρυοπίδας

Το λαογραφικό Μουσείο του νησιού της Κύθνου λειτουργεί στη γραφική Δρυοπίδα από το 1993 και ανακαινίστηκε πρόσφατα το 2012. Χάρη στην πρωτοβουλία του συνδέσμου Δρυοπιδέων, το μουσείο λειτουργεί σε μια διατηρητέα παλιά κατοικία, που βρίσκεται κοντά στο ναό των Αγίων Αποστόλων. Πρόκειται για δωρεά της οικογένειας του Φραγκίσκου Βέρου, και προέρχεται από τη συνένωση δύο κατοικιών με ανώγεια και κατώγεια. Στο μουσείο εκτίθενται αντικείμενα του λαϊκού πολιτισμού του νησιού. Όλα τα εκθέματα είναι αντικείμενα που προέρχονται από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού, όπως έπιπλα, φορεσιές, σκεύη και εργαλεία, υφαντά κ.α.
Στο ισόγειο ο επισκέπτης θα δει τα αγροτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι κάτοικοι του νησιού καθώς και τις παραδοσιακές φορεσιές της ξωτάρισσας και του ξωτάρη, τα υφαντά, τον εξοπλισμό του κελιού και την «κρεβαταριά», δηλαδή τον αργαλειό όπου υφαίνονταν τα κάθε λογής υφαντά. Στον πρώτο όροφο ο χώρος έχει διαμορφωθεί ώστε να παρουσιάζεται με αυθεντικό τρόπο ένα παραδοσιακό Θερμιώτικο σπίτι και περιλαμβάνει σάλα, κουζίνα και υπνοδωμάτιο με την παραδοσιακή τοπική επίπλωση και διακόσμηση.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Δρυοπίδα 840 06
Τηλέφωνο: 22813 61100
Ώρες λειτουργίας: 19:00-24:00 Καθημερινά
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση