Από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.
Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει πενταήμερες εκδηλώσεις στο Πλωμάρι, τη Μυτιλήνη, την Καλλονή, τον Μόλυβο, τον Πολιχνίτο, την Ερεσό, την Στύψη και την Πέτρα.
Μεταξύ άλλων, η δράση περιλαμβάνει γαστρονομικές δράσεις, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια μαγειρικής σε αυλές σπιτιών, γευσιγνωσία προϊόντων, σύνθεση συνταγών με τοπικά προϊόντα, Live μαγειρέματα για παιδιά και ενήλικες, πάρτι, αναβίωση εθίμων, παραδοσιακό γλέντι, συναυλίες, καθώς και φιλοξενία αναγνωρισμένων Chef και εκπροσώπων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προβάλλει διεθνώς, μέσα από δυναμικές δράσεις, τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους και την ατμόσφαιρα του νησιού, στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της Λεσβιακής κουλτούρας.
Η Λέσβος, χάρη στην γεωγραφική της θέση, αποτελεί διαχρονικά ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές του τόπου.
Η Λεσβιακή ύπαιθρος με τα αγνά προϊόντα της, η παραδοσιακή κουζίνα του τόπου μας και η οικοτεχνία που την πλαισιώνει, οι μοναδικές λεσβιακές συνταγές, οι συνήθειες συνάθροισης και κοινωνικοποίησης γύρω από το τραπέζι, οι πολιτιστικές παραδόσεις που συνοδεύουν την διαδικασία του φαγητού, αποτελούν ένα ασύλληπτο λαογραφικό πλούτο και συνθέτουν μια δυναμική που μπορεί να προβάλλει το νησί ως κορυφαίο γαστριμαργικό προορισμό διεθνώς.
Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει πενταήμερες εκδηλώσεις στο Πλωμάρι, τη Μυτιλήνη, την Καλλονή, τον Μόλυβο, τον Πολιχνίτο, την Ερεσό, την Στύψη και την Πέτρα.
Μεταξύ άλλων, η δράση περιλαμβάνει γαστρονομικές δράσεις, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια μαγειρικής σε αυλές σπιτιών, γευσιγνωσία προϊόντων, σύνθεση συνταγών με τοπικά προϊόντα, Live μαγειρέματα για παιδιά και ενήλικες, πάρτι, αναβίωση εθίμων, παραδοσιακό γλέντι, συναυλίες, καθώς και φιλοξενία αναγνωρισμένων Chef και εκπροσώπων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προβάλλει διεθνώς, μέσα από δυναμικές δράσεις, τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους και την ατμόσφαιρα του νησιού, στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της Λεσβιακής κουλτούρας.
Η Λέσβος, χάρη στην γεωγραφική της θέση, αποτελεί διαχρονικά ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές του τόπου.
Η Λεσβιακή ύπαιθρος με τα αγνά προϊόντα της, η παραδοσιακή κουζίνα του τόπου μας και η οικοτεχνία που την πλαισιώνει, οι μοναδικές λεσβιακές συνταγές, οι συνήθειες συνάθροισης και κοινωνικοποίησης γύρω από το τραπέζι, οι πολιτιστικές παραδόσεις που συνοδεύουν την διαδικασία του φαγητού, αποτελούν ένα ασύλληπτο λαογραφικό πλούτο και συνθέτουν μια δυναμική που μπορεί να προβάλλει το νησί ως κορυφαίο γαστριμαργικό προορισμό διεθνώς.