Οδοιπορικά

Περιηγηθείτε μαζί μας στις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας και εξερευνήστε μοναδικές περιοχές με χαρακτηριστικές ομορφιές

Μεσολόγγι: Οδοιπορικό στην Ιερά Πόλη

Αλεξίας Φεσσά
της αρθρογράφουΑλεξίας Φεσσά
Πρόκειται για μια πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας.
Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Η αβαθής (0,45 - 1,65 μ.) λιμνοθάλασσα της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας είναι η σημαντικότερη από αυτές που σχηματίζονται λόγω των προσχώσεων των ποταμών Ευήνου και Αχελώου. Τα νερά της συμβάλλουν στην ανάπτυξη πλούσιας χλωρίδας, που αποτελούν τροφή για δεκάδες χιλιάδες πάπιες, βουτηχτές, τσικνιάδες, κορμοράνους, γλάρους, ενώ τακτική είναι η παρουσία αρπακτικών πτηνών.

Κήπος των Ηρώων

Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Μοναστήρι Αγίου Συμεών

Βρίσκεται 6 χλμ. έξω από το Μεσολόγγι, στους πρόποδες του όρους Αράκυνθος. Εκεί βρήκαν το τέλος οι ηρωικοί «Εξοδίτες» της φρουράς του Μεσολογγίου και το μοναστήρι καταστράφηκε. Ξαναχτίστηκε το 1836 οπότε καθιερώθηκαν παραδοσιακοί εορτασμοί τις ημέρες της Υπαπαντής και της Πεντηκοστής.
Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Μοσχανδρέου

Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1835 στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα και φιλοξενεί έργα σπουδαίων ζωγράφων, γλυπτών και χαρακτών του 19ου και του 20ού αιώνα, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το Μεσολόγγι, την ιστορία του και τη λιμνοθάλασσά του.

Τείχος – Πύλη

Το τείχος του Μεσολογγίου σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Μιχαήλ Κοκκίνη, μετά από εντολή του Μαυροκορδάτου και κατασκευάστηκε από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους.

Ρωμαϊκές Θέρμες Αγίου Θωμά

Σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη του Μεσολογγίου, βρίσκονται οι γνωστές, ήδη από τον 19 αι., ρωμαϊκές θέρμες Αγίου Θωμά. Πρόκειται για ένα μεγάλο δημόσιο συγκρότημα ρωμαϊκών θερμών (λουτρών), οι τοίχοι του οποίου σώζονται σε μέγιστο ύψος 7μ. Έχει σχήμα Τ στην κάτοψη και αποτελείται από τρεις σαφώς ευδιάκριτους χώρους, μία μεγάλη ορθογώνια δεξαμενή στο ανατολικό τμήμα του για το ψυχρό λουτρό, έναν κεντρικό χώρο με τέσσερις κτιστούς κυλινδρικούς λουτήρες για το χλιαρό λουτρό και τέλος μία σειρά από μικρούς χώρους διαφόρων σχημάτων στο δυτικό τμήμα του, διαμορφωμένους σε μπανιέρες για το θερμό λουτρό.
Εκκλησάκι Παναγίας Φοινικιάς

Το εκκλησάκι, που κτίστηκε το 1804, βρίσκεται σε μια νησίδα, μέσα στα νερά της λιμνοθάλασσας.

Παραλίες

Η Τουρλίδα είναι ένα νησάκι, 5 χιλιόμετρα νότια του Μεσολογγίου και συνδέεται με την πόλη με έναν στενό δρόμο. Ο δρόμος, που ξεκινά από το λιμάνι και διασχίζει τη λιμνοθάλασσα, θα σας χαρίσει μια μαγευτική διαδρομή, την οποία μπορείτε να απολαύσετε με αυτοκίνητο, ποδήλατο, ακόμη και πεζοί. Πήρε το όνομά της από ένα είδος θαλασσινών πουλιών που υπήρχαν εκεί, τις Τουρλίδες. Η παραλία της Αγίας Τριάδας αποτελεί μια στενή λωρίδα γης μέσα στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, ανατολικά του δρόμου που οδηγεί στην Τουρλίδα. Είναι ένα στενό χωμάτινο μονοπάτι κοντά στο νησάκι της Κλείσοβας, απ’ όπου μπορεί κανείς να δει και την ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Τριάδας και να απολαύσει ένα ιαματικό λασπόλουτρο. Άλλες παραλίες είναι ο Λούρος και το Διόνι.

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση