Ξεκινάει στις 3 Μαΐου η λειτουργικά των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό, όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης κατά την ενημέρωση, την Παρασκευή (23/04) για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.
Οι γενικές κατευθυντήριες αρχές, όπως δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης:
Οι γενικές κατευθυντήριες αρχές, όπως δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης:
- Η έναρξη λειτουργίας θα γίνει μόνο στους εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα 3 Μαΐου.
- Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο (2) φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).
- Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών.
- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
- Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.
- Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.
- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή
- σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).
- Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την διάταξη τους (90cm -1,2m και 1,8m κατά περίπτωση).
- Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.
- Κλειστά 23:00-05:00