Σημαντικές διακρίσεις έλαβε η Ελλάδα, στις ψηφιακές τους πλατφόρμες, δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο ταξιδιωτικούς οδηγούς, Lonely Planet και National Geographic Traveller. Την τιμητική τους στους προτεινόμενους προορισμούς, έχουν Κρήτη, Μάνη, Κάλυμνος, Λέρος, Μετέωρα, Δελφοί για την αυθεντική και οικοφιλική κουζίνα, τις θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και την αξεπέραστη φιλοξενία.
Σύμφωνα με το Lonely Planet, η χώρα μας αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021. Η αρθρογράφος Kate Armstrong δήλωσε: «Οι Έλληνες είναι «πράσινοι» για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο».
Οι αρθρογράφοι του National Geographic χαρακτηρίζουν την υποθαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου «μια υδαρή χώρα των θαυμάτων» και όπως ενημέρωσαν την Υπηρεσία ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας θα αποτελέσει το πρωτοσέλιδο της έκδοσης Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου. Κατέληξαν στην επιλογή της, αναδεικνύοντας το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκου Αλοννήσου και Β. Σποράδων ως το θεμέλιο για την αειφορία του προορισμού, που σχετίζεται με μοναδικά ιστορικά ευρήματα, όπως το ναυάγιο της Περιστέρας. Σύμφωνα με την περιγραφή, «το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους αυτοδύτες και δικαίως αποκαλείται και «Παρθενώνας των Ναυαγίων». Βρίσκεται υποθαλάσσια του εντυπωσιακού φυσικού Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, που ιδρύθηκε το 1992 για την προστασία της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας», όπως τονίζουν οι αρθρογράφοι.
Σύμφωνα με το Lonely Planet, η χώρα μας αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021. Η αρθρογράφος Kate Armstrong δήλωσε: «Οι Έλληνες είναι «πράσινοι» για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο».
Οι αρθρογράφοι του National Geographic χαρακτηρίζουν την υποθαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου «μια υδαρή χώρα των θαυμάτων» και όπως ενημέρωσαν την Υπηρεσία ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας θα αποτελέσει το πρωτοσέλιδο της έκδοσης Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου. Κατέληξαν στην επιλογή της, αναδεικνύοντας το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκου Αλοννήσου και Β. Σποράδων ως το θεμέλιο για την αειφορία του προορισμού, που σχετίζεται με μοναδικά ιστορικά ευρήματα, όπως το ναυάγιο της Περιστέρας. Σύμφωνα με την περιγραφή, «το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους αυτοδύτες και δικαίως αποκαλείται και «Παρθενώνας των Ναυαγίων». Βρίσκεται υποθαλάσσια του εντυπωσιακού φυσικού Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, που ιδρύθηκε το 1992 για την προστασία της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας», όπως τονίζουν οι αρθρογράφοι.