Ένα εκτενές αφιέρωμα στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες κάνει το βρετανικό National Geographic, προτείνοντας τα ελληνικά νησιά για περιήγηση- island hopping και ιστιοπλοΐα.
«Η ζωή στο νερό: Πώς να διαθέσεις δύο εβδομάδες στις Κυκλάδες», είναι ο τίτλος του νέου άρθρου του βρετανικού National Geographic, το οποίο έχει τη βάση του στην αποστολή υλικού από τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και επιμελήθηκε το γραφείο ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας.
«Ναύλωσε ένα σκάφος στη Μύκονο, αφήνοντας πίσω το πολυσύχναστο hotspot για το πρώτο πανί του ταξιδιού σου. Είναι μια αλμυρή, ανεμοδαρμένη διέλευση προς τη Νάξο, που καλύπτει 22 ναυτικά μίλια, και πιθανότατα θα φτάσετε στο λιμάνι της Χώρας με τη ζεστή βραδινή ζέστη. Περάστε την επόμενη μέρα περιπλάνηση γύρω από τα κατάλευκα σπίτια, τα πέτρινα σοκάκια και τις εκκλησίες, που κυριαρχείται από το κάστρο της Χώρας, του οποίου τα γύρω αρχοντικά κατοικούνται ακόμη από Καθολικούς βενετσιάνικης καταγωγής. Φροντίστε να δοκιμάσετε το τοπικό λικέρ κίτρο, το κιτρόν και να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο με την υπέροχα διατηρημένη συλλογή Κυκλαδικών ειδωλίων, καθώς και τον ναό του Απόλλωνα, μια τεράστια μαρμάρινη πύλη που χτίστηκε το 530 π.Χ. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας το επόμενο πρωί και πάρτε ένα λεωφορείο για την Άρια Άνοιξη για μια πεζοπορία τριών μιλίων στην άκρη του όρους Ζας - το υψηλότερο σημείο στις Κυκλάδες - κατά μήκος μονοπατιών με άρωμα φασκόμηλου και μέσα από οπωρώνες, ελαιώνες και αμπελώνες . Στη σύνοδο κορυφής της, μπορείτε να κοιτάξετε τη Νάξο, με τα άλλα νησιά να είναι απλώς καρφίτσες στο Αιγαίο. Πίσω στο επίπεδο της θάλασσας, και πριν πάτε στην ακτή, κάντε ένα πλευρικό ταξίδι στο χωριό Απείρανθος. Αυτό είναι ένα μέρος άθικτο από το πέρασμα του χρόνου, που υψώνεται σαν φρούριο από τους πρόποδες του βουνού Φανάρι. Θαυμάστε την αρχιτεκτονική - μοναδική ανάμεσα στα χωριά των Κυκλάδων - πάνω από ένα πιάτο από τοπικά τυριά. Η γραβιέρα, φτιαγμένη από αγελαδινό, αιγοπρόβειο γάλα, είναι η πιο διάσημη. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς την ακτή. Η παραλία της Πλάκας, ακριβώς νότια της Χώρας, έχει νερό που ακτινοβολεί χίλιες αποχρώσεις του μπλε, και πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες για να απολαύσετε και μπύρα και πιάτα με φρέσκο ψάρι.»
«Η ζωή στο νερό: Πώς να διαθέσεις δύο εβδομάδες στις Κυκλάδες», είναι ο τίτλος του νέου άρθρου του βρετανικού National Geographic, το οποίο έχει τη βάση του στην αποστολή υλικού από τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και επιμελήθηκε το γραφείο ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας.
«Ναύλωσε ένα σκάφος στη Μύκονο, αφήνοντας πίσω το πολυσύχναστο hotspot για το πρώτο πανί του ταξιδιού σου. Είναι μια αλμυρή, ανεμοδαρμένη διέλευση προς τη Νάξο, που καλύπτει 22 ναυτικά μίλια, και πιθανότατα θα φτάσετε στο λιμάνι της Χώρας με τη ζεστή βραδινή ζέστη. Περάστε την επόμενη μέρα περιπλάνηση γύρω από τα κατάλευκα σπίτια, τα πέτρινα σοκάκια και τις εκκλησίες, που κυριαρχείται από το κάστρο της Χώρας, του οποίου τα γύρω αρχοντικά κατοικούνται ακόμη από Καθολικούς βενετσιάνικης καταγωγής. Φροντίστε να δοκιμάσετε το τοπικό λικέρ κίτρο, το κιτρόν και να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο με την υπέροχα διατηρημένη συλλογή Κυκλαδικών ειδωλίων, καθώς και τον ναό του Απόλλωνα, μια τεράστια μαρμάρινη πύλη που χτίστηκε το 530 π.Χ. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας το επόμενο πρωί και πάρτε ένα λεωφορείο για την Άρια Άνοιξη για μια πεζοπορία τριών μιλίων στην άκρη του όρους Ζας - το υψηλότερο σημείο στις Κυκλάδες - κατά μήκος μονοπατιών με άρωμα φασκόμηλου και μέσα από οπωρώνες, ελαιώνες και αμπελώνες . Στη σύνοδο κορυφής της, μπορείτε να κοιτάξετε τη Νάξο, με τα άλλα νησιά να είναι απλώς καρφίτσες στο Αιγαίο. Πίσω στο επίπεδο της θάλασσας, και πριν πάτε στην ακτή, κάντε ένα πλευρικό ταξίδι στο χωριό Απείρανθος. Αυτό είναι ένα μέρος άθικτο από το πέρασμα του χρόνου, που υψώνεται σαν φρούριο από τους πρόποδες του βουνού Φανάρι. Θαυμάστε την αρχιτεκτονική - μοναδική ανάμεσα στα χωριά των Κυκλάδων - πάνω από ένα πιάτο από τοπικά τυριά. Η γραβιέρα, φτιαγμένη από αγελαδινό, αιγοπρόβειο γάλα, είναι η πιο διάσημη. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς την ακτή. Η παραλία της Πλάκας, ακριβώς νότια της Χώρας, έχει νερό που ακτινοβολεί χίλιες αποχρώσεις του μπλε, και πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες για να απολαύσετε και μπύρα και πιάτα με φρέσκο ψάρι.»