Η ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Community Catering» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.
«Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρουσίασε μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λέσχης, σύμφωνα με την οποία ο team manager της ομάδας, Χρήστος Γκότσης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη διάκριση.
Η ομάδα αποτελείται από τους σεφ Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγό), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, ενώ έχει την υποστήριξη του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανανά και Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.
Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη ιδιωτών χορηγών.
Η ελληνική συμμετοχή παρουσίασε συνταγές από τη μακεδονική παράδοση, πίτα με κολοκύθια και μυρωδικά, ψάρι μαγειρεμένο με Αγιορείτικη συνταγή, γιαούρτι με μέλι και με μαρμελάδα από βατόμουρα και παντζάρι. Συνολικά παρουσιάστηκαν επτά πιάτα, που μαζί με τις γαρνιτούρες υπολογίζονται στα 11.
«Η επίλεκτη ομάδα της Λέσχης, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρουσίασε μοναδικά πιάτα της μακεδονικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομία της περιοχής, τα προϊόντα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λέσχης, σύμφωνα με την οποία ο team manager της ομάδας, Χρήστος Γκότσης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη διάκριση.
Η ομάδα αποτελείται από τους σεφ Κώστα Γεωργαντζά (αρχηγό), Ηλία Ζευκιλή, Θανάση Μπακάλη, Μανώλη Στράτο και τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χατζημελετίου, ενώ έχει την υποστήριξη του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μαστροδημήτρη, του Operation Manager Δημήτρη Κυριακόπουλου και των σεφ Πατέρα Επιφάνιου, Δημήτρη Τσανανά και Νανά Καμπούρα και του διατροφολόγου Βασίλη Τσιρώνη.
Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη ιδιωτών χορηγών.
Η ελληνική συμμετοχή παρουσίασε συνταγές από τη μακεδονική παράδοση, πίτα με κολοκύθια και μυρωδικά, ψάρι μαγειρεμένο με Αγιορείτικη συνταγή, γιαούρτι με μέλι και με μαρμελάδα από βατόμουρα και παντζάρι. Συνολικά παρουσιάστηκαν επτά πιάτα, που μαζί με τις γαρνιτούρες υπολογίζονται στα 11.