Οι αρτοποιοί του Βόλου θα επιχειρήσουν να σπάσουν το Ρεκόρ Γκίνες στον κλάδο τους. Το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαΐου, θα παρασκευάσουν ένα παραδοσιακό πηλιορείτικο τυρόψωμο μήκους τα 1.245 μέτρων. Το παγκόσμιο ρεκόρ στο είδος κατέχει μέχρι στιγμής η πόλη Βάργκος της Πορτογαλίας.
H προσπάθεια υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τις τοπικές επιχειρήσεις και έχει σαν στόχο την προβολή της περιοχής και την ανάδειξη των προϊόντων της Μαγνησίας.
Για την παρασκευή του τυρόψωμου θα χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα, όπως αλεύρι από τους Μύλους Λούλη, τυρί από τυροκομεία της Μαγνησίας, όπως και λάδι από τους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς.
Για τον ποιοτικό έλεγχο έχουν προσκληθεί γνωστοί σεφ, που θα βοηθήσουν και στην παρουσίαση του όλου εγχειρήματος, αφού στο Βόλο θα βρεθούν διεθνή μέσα ενημέρωσης για να καλύψουν το γεγονός καθώς και εκπρόσωποι των Ρεκόρ Γκίνες από το Λονδίνο.
Το μεγαλύτερο σε μήκος παραδοσιακό πηλιορείτικο τυρόψωμο θα καλύψει μια μεγάλη ακτίνα, από την είσοδο του λιμανιού, μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο και θα χρειαστεί η 24ωρη συνεργασία 45 περίπου αρτοποιών.
Θα ψηθεί σε ειδικό φούρνο που θα βρίσκεται στην παραλία του Βόλου και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το τυρόψωμο. Η τελική πρόβα για το όλο εγχρείρημα θα γίνει μετά το Πάσχα.
H προσπάθεια υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τις τοπικές επιχειρήσεις και έχει σαν στόχο την προβολή της περιοχής και την ανάδειξη των προϊόντων της Μαγνησίας.
Για την παρασκευή του τυρόψωμου θα χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα, όπως αλεύρι από τους Μύλους Λούλη, τυρί από τυροκομεία της Μαγνησίας, όπως και λάδι από τους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς.
Για τον ποιοτικό έλεγχο έχουν προσκληθεί γνωστοί σεφ, που θα βοηθήσουν και στην παρουσίαση του όλου εγχειρήματος, αφού στο Βόλο θα βρεθούν διεθνή μέσα ενημέρωσης για να καλύψουν το γεγονός καθώς και εκπρόσωποι των Ρεκόρ Γκίνες από το Λονδίνο.
Το μεγαλύτερο σε μήκος παραδοσιακό πηλιορείτικο τυρόψωμο θα καλύψει μια μεγάλη ακτίνα, από την είσοδο του λιμανιού, μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο και θα χρειαστεί η 24ωρη συνεργασία 45 περίπου αρτοποιών.
Θα ψηθεί σε ειδικό φούρνο που θα βρίσκεται στην παραλία του Βόλου και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το τυρόψωμο. Η τελική πρόβα για το όλο εγχρείρημα θα γίνει μετά το Πάσχα.