Ο διαδραστικός χάρτης του Taste Atlas της Google, φέρνει όλον τον κόσμο στο… πιάτο μας. Ο λόγος για ένα γαστρονομικό site το οποίο έχει ως στόχο την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο.
Μέχρι σήμερα φιλοξενεί περισσότερες από 10.000 εγγραφές διεθνώς, οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα και τοπικά προϊόντα. Έτσι, ένας ταξιδιώτης δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει τον προορισμό του και μέσα σε δευτερόλεπτα να δει τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της χώρας ή της περιοχής που θέλει να επισκεφτεί.
Στην Κρήτη το site προτείνει πορτοκάλια, ελαιόλαδο, καλιτσούνια, γαμοπίλαφο, απάκι, ντάκο, τσικουδιά, τσιγαριαστό, με τα τυριά να υπερτερούν και στους 4 νομούς του νησιού.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το site περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη με την διάσημη μπουγάτσα της, η Νάουσα με το κρασί της, η Aράχωβα με τη φορμαέλα, η Αθήνα με τη φέτα, η Θάσος με το ελαιόλαδο. Στην Πελοπόννησο το μέλι συναγωνίζεται το κρασί, ενώ στα νησιά στη Μυτιλήνη συστήνεται λαδοτύρι, στη Νάξο η γραβιέρα, στη Σαντορίνη οι ντοματοκεφτέδες, αλλά και δεκάδες άλλες περιοχές της Ελλάδας, γνωστές ή άγνωστες.
Οι επιλογές βέβαια είναι ακόμη περισσότερες και όταν κάποιος ορίζει μία πιο περιορισμένη περιοχή ή κάνει ζουμ στον χάρτη, αναδύονται περισσότερα τοπικά προϊόντα. Ακόμη, στην αριστερή πλευρά της οθόνης παρουσιάζεται ένας κατάλογος με τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, με πρώτα και καλύτερα τον μουσακά και τον γύρο, που οι χρήστες της σελίδας μπορούν να βαθμολογήσουν, καθώς και να δουν πού μπορούν να δοκιμάσουν τα καλύτερα.
Μέχρι σήμερα φιλοξενεί περισσότερες από 10.000 εγγραφές διεθνώς, οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα και τοπικά προϊόντα. Έτσι, ένας ταξιδιώτης δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει τον προορισμό του και μέσα σε δευτερόλεπτα να δει τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της χώρας ή της περιοχής που θέλει να επισκεφτεί.
Στην Κρήτη το site προτείνει πορτοκάλια, ελαιόλαδο, καλιτσούνια, γαμοπίλαφο, απάκι, ντάκο, τσικουδιά, τσιγαριαστό, με τα τυριά να υπερτερούν και στους 4 νομούς του νησιού.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το site περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη με την διάσημη μπουγάτσα της, η Νάουσα με το κρασί της, η Aράχωβα με τη φορμαέλα, η Αθήνα με τη φέτα, η Θάσος με το ελαιόλαδο. Στην Πελοπόννησο το μέλι συναγωνίζεται το κρασί, ενώ στα νησιά στη Μυτιλήνη συστήνεται λαδοτύρι, στη Νάξο η γραβιέρα, στη Σαντορίνη οι ντοματοκεφτέδες, αλλά και δεκάδες άλλες περιοχές της Ελλάδας, γνωστές ή άγνωστες.
Οι επιλογές βέβαια είναι ακόμη περισσότερες και όταν κάποιος ορίζει μία πιο περιορισμένη περιοχή ή κάνει ζουμ στον χάρτη, αναδύονται περισσότερα τοπικά προϊόντα. Ακόμη, στην αριστερή πλευρά της οθόνης παρουσιάζεται ένας κατάλογος με τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, με πρώτα και καλύτερα τον μουσακά και τον γύρο, που οι χρήστες της σελίδας μπορούν να βαθμολογήσουν, καθώς και να δουν πού μπορούν να δοκιμάσουν τα καλύτερα.