Την ελληνική χωριάτικη σαλάτα ξεχωρίζει και εξυμνεί δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Σύμφωνα με την επισκόπηση του γερμανικού Τύπου, που αναδημοσιεύει η DW στην ελληνική της έκδοση στο διαδίκτυο, δημοσίευμα της FAZ εκθειάζει την ελληνική χωριάτικη σαλάτα.
Αλλά η ουσία είναι αλλού: «Περάσαμε το καλοκαίρι ή τουλάχιστον ένα μέρος του στην Ελλάδα. Και απολαύσαμε, όχι μόνο τα ασύγκριτα νερά του Αιγαίου ή την αξιοσημείωτη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί από τις πυρκαγιές, τις προσφυγικές ροές και την κρίση χρέους – αλλά (επίσης απολαύσαμε) και μία κλασσική δημιουργία της ελληνικής κουζίνας που συναντάμε παντού, στην Αθήνα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στον κατάλογο εμφανίζεται ως Greek Salat και μαζί με ένα τζατζίκι και λίγο ψωμί, αποτελεί έδεσμα φρέσκο και ελαφρύ, υγιεινό και εξαιρετικά απλό».
Για τους Γερμανούς η χωριάτικη σαλάτα θα είναι πάντα μία όμορφη ανάμνηση διακοπών. Τι πίνουμε όμως με μία Greek Salat; H γερμανική εφημερίδα δίνει και σε αυτό μία απάντηση: «Ένα ποτήρι ούζο με πάγο και λίγο νερό ή ένα ελληνικό λευκό κρασί, τραγανό και δροσερό, από την αυτόχθονη ποικιλία Ασύρτικο».
Σύμφωνα με την επισκόπηση του γερμανικού Τύπου, που αναδημοσιεύει η DW στην ελληνική της έκδοση στο διαδίκτυο, δημοσίευμα της FAZ εκθειάζει την ελληνική χωριάτικη σαλάτα.
Αλλά η ουσία είναι αλλού: «Περάσαμε το καλοκαίρι ή τουλάχιστον ένα μέρος του στην Ελλάδα. Και απολαύσαμε, όχι μόνο τα ασύγκριτα νερά του Αιγαίου ή την αξιοσημείωτη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί από τις πυρκαγιές, τις προσφυγικές ροές και την κρίση χρέους – αλλά (επίσης απολαύσαμε) και μία κλασσική δημιουργία της ελληνικής κουζίνας που συναντάμε παντού, στην Αθήνα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στον κατάλογο εμφανίζεται ως Greek Salat και μαζί με ένα τζατζίκι και λίγο ψωμί, αποτελεί έδεσμα φρέσκο και ελαφρύ, υγιεινό και εξαιρετικά απλό».
Για τους Γερμανούς η χωριάτικη σαλάτα θα είναι πάντα μία όμορφη ανάμνηση διακοπών. Τι πίνουμε όμως με μία Greek Salat; H γερμανική εφημερίδα δίνει και σε αυτό μία απάντηση: «Ένα ποτήρι ούζο με πάγο και λίγο νερό ή ένα ελληνικό λευκό κρασί, τραγανό και δροσερό, από την αυτόχθονη ποικιλία Ασύρτικο».