Η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει στο National Geographic Food Festival, το οποίο θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 20 και στις 21 Ιουλίου.
Η συμμετοχή της Κρήτης στο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveller, στο χώρο του Business Design Centre, εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής προβολής του νησιού.
Η εκδήλωση έχει ως θεματικό άξονα το γαστρονομικό τουρισμό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία στους εκθέτες να παρουσιάσουν τον προορισμό τους στους 4.000 περίπου βρετανούς επισκέπτες που αναμένεται να παραστούν στο φεστιβάλ.
Στο φεστιβάλ θα δώσουν το παρών μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας, ο οποίος θα είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης, της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϋλάνδης και άλλων τουριστικών προορισμών.
Ακόμη, θα συμμετάσχουν οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει στην εκδήλωση μέσω του περιπτέρου του γραφείου του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας. Στο χώρο των workshops και των masterclasses, ο οποίος θα αναφέρεται ως Cinnamon Masterclass Theatre sponsored by the Greek National Tourism Organisation, θα λάβουν χώρα 6 μισάωρα master classes, που θα χρησιμοποιηθούν για παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, γαστρονομίας και προορισμών στο κοινό. Ένα από τα γαστρονομικά master-classes, θα αφορά και στη γαστρονομία της Κρήτης.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η γαστρονομία κατέχει εξέχουσα θέση στους στρατηγικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της Κρήτης.
Η συμμετοχή της Κρήτης στο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveller, στο χώρο του Business Design Centre, εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής προβολής του νησιού.
Η εκδήλωση έχει ως θεματικό άξονα το γαστρονομικό τουρισμό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία στους εκθέτες να παρουσιάσουν τον προορισμό τους στους 4.000 περίπου βρετανούς επισκέπτες που αναμένεται να παραστούν στο φεστιβάλ.
Στο φεστιβάλ θα δώσουν το παρών μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας, ο οποίος θα είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης, της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϋλάνδης και άλλων τουριστικών προορισμών.
Ακόμη, θα συμμετάσχουν οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει στην εκδήλωση μέσω του περιπτέρου του γραφείου του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας. Στο χώρο των workshops και των masterclasses, ο οποίος θα αναφέρεται ως Cinnamon Masterclass Theatre sponsored by the Greek National Tourism Organisation, θα λάβουν χώρα 6 μισάωρα master classes, που θα χρησιμοποιηθούν για παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, γαστρονομίας και προορισμών στο κοινό. Ένα από τα γαστρονομικά master-classes, θα αφορά και στη γαστρονομία της Κρήτης.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η γαστρονομία κατέχει εξέχουσα θέση στους στρατηγικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της Κρήτης.