Επιτυχώς διοργανώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Metropol Palace στο Βελιγράδι, η παρουσίαση της Σάμου ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, υψηλού επιπέδου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Βελιγραδίου και με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία.
Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Σερβία κ. Ηλίας Ηλιάδης, εκπρόσωποι των Σερβικών αρχών, στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, travel-bloggers , τουριστικοί πράκτορες, διευθυντές αεροπορικών εταιριών και ιδιοκτήτες εξαγωγικών εταιρειών.
Πέρα από την παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε από την κα Έφη Κόντη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σαμου και καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, του μεγάλου αποθετηρίου πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος που διαθέτει η Σάμος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικιλία κρασιών της ΕΟΣΣ, καθώς και να τα γευτούν σε παραλλαγές κοκτέιλ με την δημιουργική έμπνευση του εκπροσώπου του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, κ. Παναγιώτη Μπαντούνα.
Σαμιώτικες γεύσεις και λιχουδιές εμπνευσμένες από τον Σαμιώτη chef κ. Κωνσταντίνο Διαμαντή γεύτηκαν οι προσκεκλημένοι όπως τηγανίτες με Σαμιώτικο τυρί, μπουρέκια, ντολμαδάκια, φάβα με μπακαλιάρο, Σαμιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, ελιές και τυρί, λουκουμάδες με Σαμιώτικο μέλι και ταχινοπιτάκια.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Βελιγραδίου και με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία.
Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Σερβία κ. Ηλίας Ηλιάδης, εκπρόσωποι των Σερβικών αρχών, στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, travel-bloggers , τουριστικοί πράκτορες, διευθυντές αεροπορικών εταιριών και ιδιοκτήτες εξαγωγικών εταιρειών.
Πέρα από την παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε από την κα Έφη Κόντη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σαμου και καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, του μεγάλου αποθετηρίου πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος που διαθέτει η Σάμος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ποικιλία κρασιών της ΕΟΣΣ, καθώς και να τα γευτούν σε παραλλαγές κοκτέιλ με την δημιουργική έμπνευση του εκπροσώπου του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, κ. Παναγιώτη Μπαντούνα.
Σαμιώτικες γεύσεις και λιχουδιές εμπνευσμένες από τον Σαμιώτη chef κ. Κωνσταντίνο Διαμαντή γεύτηκαν οι προσκεκλημένοι όπως τηγανίτες με Σαμιώτικο τυρί, μπουρέκια, ντολμαδάκια, φάβα με μπακαλιάρο, Σαμιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, ελιές και τυρί, λουκουμάδες με Σαμιώτικο μέλι και ταχινοπιτάκια.