Μετά από μια χρονιά κατά την οποία η προσέλευση των Ολλανδών τουριστών στην Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ δεκαετίας -ξεπέρασαν τους 400.000- κι ενώ το ενδιαφέρον για τη χώρα μας παρέμεινε αμείωτο όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν, τα φώτα για το 2019 πέφτουν στη Θεσσαλονίκη, ως μια διαφορετική πρόταση, όπως ανέφερε η διευθύντρια ΕΟΤ Ολλανδίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου, Ελένη Σκαρβέλλη.
Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Vakantiebeurs» στην Ουτρέχτη (9-13 Ιανουαρίου), ως τιμώμενος προορισμός, καθώς, όπως επεσήμανε η κ.Σαρβέλλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και έχει σημαντικές προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) διοργανώθηκε εκδήλωση για την προβολή και παρουσίαση της πόλης, όπου το στέλεχος του Οργανισμού, Μαρία Πουλουκτσή, ανέδειξε όλες τις πτυχές που κάνουν τη Θεσσαλονίκη έναν ξεχωριστό, ελκυστικό και συγχρόνως ενδιαφέροντα προορισμό: την πλούσια ιστορία της πόλης, την πολιτιστική της κληρονομιά και ιδιαίτερα τα 15 μνημεία Ουνέσκο, τα σημεία ενδιαφέροντος, τη ζωντάνια που τη χαρακτηρίζει και τη σύνδεση που υπάρχει με σημαντικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά τη γαστρονομία της πόλης, από την οποία μάλιστα οι παρευρισκόμενοι πήραν μια «γεύση» και κυριολεκτικά, καθώς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικούς μεζέδες και πίτες, όπως και ελληνικά κρασιά.
Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Vakantiebeurs» στην Ουτρέχτη (9-13 Ιανουαρίου), ως τιμώμενος προορισμός, καθώς, όπως επεσήμανε η κ.Σαρβέλλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και έχει σημαντικές προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) διοργανώθηκε εκδήλωση για την προβολή και παρουσίαση της πόλης, όπου το στέλεχος του Οργανισμού, Μαρία Πουλουκτσή, ανέδειξε όλες τις πτυχές που κάνουν τη Θεσσαλονίκη έναν ξεχωριστό, ελκυστικό και συγχρόνως ενδιαφέροντα προορισμό: την πλούσια ιστορία της πόλης, την πολιτιστική της κληρονομιά και ιδιαίτερα τα 15 μνημεία Ουνέσκο, τα σημεία ενδιαφέροντος, τη ζωντάνια που τη χαρακτηρίζει και τη σύνδεση που υπάρχει με σημαντικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά τη γαστρονομία της πόλης, από την οποία μάλιστα οι παρευρισκόμενοι πήραν μια «γεύση» και κυριολεκτικά, καθώς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικούς μεζέδες και πίτες, όπως και ελληνικά κρασιά.